Followers
INFO ABOUT FOOD
Monday, June 13, 2011
HOMEMADE CHICKEN CHOP TANDOORI + ROTI PITA
Selamat kembali dari bercuti dan selamat makan kenduri, berkenduri dan yang berkahwin, semuga berkekalan. AMIN.
Jenuh juga memenuhi jemputan kenduri, macam-macam makanan ada, ada yang sedap, ada yang separuh sedapdan yang hancus pun ada.
Balik rumah sendiri bila masa makan, rasa jemu makan nasi, hari-hari kenduri makan nasi. Apa kata kita makan benda yang menyelerakan dan simple. Modal pun tak banyak. Resepi ayam tandoori buat sendiri, tak payah pergi kedai mamak, bukannya sedap sangat pun, kebersihan tak payah cerita la, nanti geng kedai mamak marah, kawan kalau boleh nak elakkan kedai mamak, selagi boleh kawan cuba elakkan, itu pendirian kawan, Oklah, kita lupakan hal mamak tu.
Nak buat ayam tandoori ni senang sangat.Mari kiya cuba buat kat rumah.
Bahan.
Chicken chop----- 4 ketul- ada juak kat kedai frozen item
Youghurt---------- 2 sudu makan
Bawang merah---- 5 biji ]
Bawang putih------- 3 biji ] KISAR HALUS
Halia---------------- 1 biji-- saiz bawang putih ]
serbuk cili------------ 1 sudu makan
serbuk jintan manis---- 1 sudu makan
Warna merah----------- 1 sudu teh
Minyak sapi------------ 1 sudu makan
Gaul dan perap semua bahan tadi 1 jam, bakar pada suhu 200* c selama 15 minit.
SELAMAT BERJAYA
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment