Followers

Sunday, March 4, 2012

LAMB CUTLET; MAKAN MALAM DI PARAS 40.000 KAKI, INFLIGHT


  Salam sejahtera, N3 kali ini menghidangkan hidangan dalam kapal terbang yang simple dan menyelerakan. ada lamb cutlet grill, mushroom cream sos, grill asparagus, grill tomato dan saute cendawan butang. Untuk menyediakan lamb grill, gaul lamb dengan garam, lada hitam tumbuk, daun rosmary, paprika, bawang putih cincang dan sedikit minyak, gaul semua sekali sehingga sebati, perap 1/2 jam, kemudian grill atas bawah, masukkan dalam oven 180* 10 minit, dah pun masak.
 
     
    Untuk mushroom cream sos pula. gunakan serbuk sos perang( ada kat Hypermarket), panaskan sedikit butter, tumis bawang putih cincang sehingga wangi,masukkan cendawan butang yang di potong nipis, gaul serbuk sos perang dengan air panas ikut pekat yang kita mahukan, masukkan  dalam bahan tumisan tadi, biarkan sehingga mendidh dan masukkan sos putih ataupun cream, masukkan bahan perasa.                                                                             

No comments:

Post a Comment