Followers

Monday, June 13, 2011

HOMEMADE CHICKEN CHOP TANDOORI + ROTI PITA



   Selamat kembali dari bercuti dan selamat makan kenduri, berkenduri dan yang berkahwin, semuga berkekalan. AMIN.
    Jenuh juga memenuhi jemputan kenduri, macam-macam makanan ada, ada yang sedap, ada yang separuh sedapdan yang hancus pun ada.
    Balik rumah sendiri bila masa makan, rasa jemu makan nasi, hari-hari kenduri makan nasi. Apa kata kita makan benda yang menyelerakan dan simple. Modal pun tak banyak. Resepi ayam tandoori buat sendiri, tak payah pergi kedai mamak, bukannya sedap sangat pun, kebersihan tak payah cerita la, nanti geng kedai mamak marah, kawan kalau boleh nak elakkan kedai mamak, selagi boleh kawan cuba elakkan, itu pendirian kawan, Oklah, kita lupakan hal mamak tu.
     Nak buat ayam tandoori ni senang sangat.Mari kiya cuba buat kat rumah.
 
      Bahan.
     
       Chicken chop----- 4 ketul- ada juak kat kedai frozen item
        Youghurt---------- 2 sudu makan
         Bawang merah---- 5 biji                                   ]
         Bawang putih------- 3 biji                                 ] KISAR HALUS
         Halia---------------- 1 biji-- saiz bawang putih  ]
         serbuk cili------------ 1 sudu makan
         serbuk jintan manis---- 1 sudu makan
         Warna merah----------- 1 sudu teh
          Minyak sapi------------ 1 sudu makan

          Gaul dan perap semua bahan tadi 1 jam, bakar pada suhu 200* c selama 15 minit.
          
           SELAMAT BERJAYA

No comments:

Post a Comment