Followers

Thursday, November 10, 2011

PADPRIK DAGING BATANG PINANG ( PERASA TOMYAM )


   Salam, padprik daging perasa tomyam dengan sayuran yang segar an di makan panas-panas. tentu menyelerakan, tengah mendidih tu dan masih berasap.
   Senang je nak membuatnya, daging batang pinang potong nipis, potong bawang besar, ketuk serai 3 batang, ketuk bawang putih 2 ulas, tumis sampai wangi, masukan pes tomyam ikut cita rasa, kacau dan masuukan daging,kacau daging sehingga separuh masak, masukkan air sebagai kuah, masukan sayuran kacang panjang, jagung muda, bunga kobis dan carrot, kacau dan biarkan sayur dan daging empuk, so dah masak pun.

         Selingan; Pilihan hidangan makan tengahari dan makan malam.

Hidangan menggunakan DOME, masakan ala India

Dory fish goreng berempah
Bunga kobis masala

No comments:

Post a Comment